Skip to content

Chaya Devas Blog Er is zoveel interessant!

Mar 29 2024

Miquel Moonen Miquel Moonen

De Kracht van Zwart: Een Diepere Blik op de Kleur in tekeningen

Kleur is een krachtig communicatiemiddel, vooral in de wereld van kindertekeningen. Te midden van alle levendige kleuren valt zwart vaak op als een intrigerend element. Maar wat roept deze donkere tint op? Is het alleen maar een symbool van somberheid, of heeft zwart een diepere betekenis in de expressie van kinderen? In dit artikel duiken we in de wereld van zwart in tekeningen, verkennen we de emoties die het kan weerspiegelen, en ontdekken we waarom het een waardevol creatief element is dat niet over het hoofd mag worden gezien.

Feb 23 2024

Miquel Moonen Miquel Moonen

Huistekeningen: Een Ontdekkingsreis in de Innerlijke Wereld van Kinderen

Ontdek de verborgen verhalen achter de huistekeningen van kinderen! Deze unieke vorm van creativiteit biedt een fascinerend inzicht in de innerlijke wereld van de tekenaars. Van symboliek tot algemene kenmerken, deze ontdekkingsreis onthult hoe de perceptie van 'thuis' zich vertaalt naar het papier. Ga dieper in op de betekenis en ontrafel wat deze tekeningen onthullen over de gevoelens en ervaringen van het kind. Elk detail is een sleutel tot begrip. Ontdek de verhalen achter de gevels. Een boeiende ontdekkingsreis staat voor je klaar!

Jan 26 2024

Miquel Moonen Miquel Moonen

Boomtekeningen: groei en ontwikkeling

Boomtekeningen zijn een van de soort tekeningen die we vaker zien en waar we specifieke informatie en inzichten uit kunnen halen

Ontdek in dit artikel elke informatie er te vinden is, waar we naar kijken en wat het mogelijk betekent. Lees hoe de geheimtaal van tekeningen zoveel waardevolle inzichten kan bieden.

Nov 04 2023

Miquel Moonen Miquel Moonen

De Kracht van Tekeningen: Het Algemene Belang van Tekeninglezen

Benieuwd naar de onthullende kracht van tekeningen en hoe deze deuren kunnen openen naar diepere connecties en begrip?

Ontdek in dit artikel hoe tekeninglezen het algemene belang van communicatie, ontwikkeling en verbinding in zowel persoonlijke als professionele contexten kan versterken. Leer waarom de geheimtaal van tekeningen een universele taal is die ons kan helpen onze gedachten, gevoelens en relaties te verkennen. Lees verder en ontdek de veelzijdige wereld van tekeningen en hun impact op ons dagelijks leven.

Aug 03 2023

Miquel Moonen Miquel Moonen

Tekeningen – wat kun je ermee?

Kinderen geven je soms wel 10 tekeningen op een dag. Wat moet je er allemaal mee. Weg, bij het oud papier dan maar. Of zit er misschien meer in?

We hoeven niet altijd alles te analyseren, maar misschien zit er wel meer in tekeningen dan je in eerste instantie zou denken. Hoe en wat dan, lees je in dit artikeltje

Sep 05 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Leren van moeilijke situaties

Waarom gebeurt dit mij nou weer? Wanneer krijg ik nou eindelijk lucht? Het is altijd alleen maar moeilijk en zwaar. Dit zijn vast wel eens uitspraken die je gehoord hebt of zelfs zelf geuit hebt.

Moet je het maar allemaal ondergaan en wachten tot het weer over is, en de volgende situatie je overvalt? Of zou je er iets aan kunnen doen? En zo ja, wat dan?

Aug 16 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Wat is hooggevoeligheid?

Emoties en gevoelens zijn nog altijd niet volledig geaccepteerd als gezond en normaal. Je hoort nog vaak genoeg 'stel je niet aan' of iets in die strekking. En als het dan gaat over hooggevoelig zijn, denkt men meteen aan extreme drama queens en zwakke mensen die nergens tegen kunnen.

Is dat wel zo? Wat is hooggevoeligheid eigenlijk echt? Zijn hooggevoelige mensen echt zwakkelingen?

Aug 02 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Waarom is het lastig hulp te aanvaarden?

In de huidige maatschappij zijn we vaak op onszelf aangewezen. We leren al heel vroeg dat we dingen zelf moeten oplossen en dat niemand je zal helpen. Soms gebeurt dat al zo vroeg als in de kindertijd in relatie tot ouders. We zijn verleerd om hulp te vragen en vaak wordt het gezien als een zwakte om te vragen.

Is het echt zo erg om te vragen voor hulp en is het zwak als je hulp kunt gebruiken? Wat gebeurt er in je hoofd als je om hulp vraagt? Wat gebeurt er in het hoofd van degene die je iets vraagt? En betekent dat dat we het toch maar beter allemaal zelf moeten doen of is er misschien een mogelijkheid om toch te voelen dat we niet alleen zijn?

Jul 05 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Weet je écht wat je wilt?

Veel mensen zeggen dat ze echt wel weten wat ze willen in een relatie, in hun werk en in vriendschappen. Op heel wat online-dating-profielen zie je dat dan ook staan en ze verwachten dat de ander ook weet wat hij of zij wil.

Hoe weet je of je echt weet wat je wilt? Hoe duidelijk is het voor jezelf? Hoe goed ken je jezelf om te kunnen zeggen dat je weet wat je echt wil en nodig hebt? En hoe kom je er dan achter als je het nog niet helemaal helder hebt?

Jun 21 2021

Miquel Moonen Miquel Moonen

Doelen stellen met de hulp van anderen

Elk jaar op 1 januari maken we voor onszelf nieuwe doelen voor het komende jaar. We noemen het goede voornemens. Naar de sportschool, stoppen met roken, dat project of studie eindelijk beginnen. En vaak lukt het om dat in januari vol te houden en misschien ook nog wel in februari.

Hoe kun je het beste doelen stellen en ervoor zorgen dat je toch dingen kunt bereiken die je graag wilt doen?