Skip to content

Tekeninglezing: wat wordt er verteld

Een tekeninglezing aanvragen


- onbewust maar niet toevallig -

Ben je nieuwsgierig naar of misschien wel bezorgd over een tekening? We duiken er graag voor je in.

Met onze methode doorlopen we een aantal stappen voor je zodat we de tekening en de tekenaar respectvol kunnen behandelen. We vinden het belangrijk open en puur te kunnen starten en de tijd te nemen om te voelen aan de tekening - wat doet het met me? Alles te zien - elk detail te bekijken, van kleur- en lijngebruik tot onderwerpen die te zien zijn. En vervolgens te bekijken wat het zou kunnen betekenen in het geheel, welke symboliek is er te zien en wat zegt dat dan over het geheel? Dan zullen we een kort verslag daarvan maken en met je delen.

We zien het als een startpunt voor een gesprek. Het is altijd fijn om vanuit daar verdere vragen te beantwoorden en van je terug te horen wat je wel en niet herkent.


Alle tekeninglezingen worden gedaan door hiervoor opgeleide en gecertificeerde mensen. Onze kennis wordt regelmatig bijgehouden met andere trainers in verschillende vakgebieden en onder leiding van Eveline Ruitenberg van Kinderen Beter Begrijpen.

Is er een tekening waar je vragen over hebt?

Bij ouderavonden, open dagen e.d.


Een leuke aanvulling en/of afwisseling voor iedereen. Om tijdens het wachten bij een ouderavond, bij het rondlopen door de school met de open dag net even iets anders te bieden. Hierdoor kunnen ouders kennismaken met tekeninglezen en kunnen die dingen die opvallen in de klas en in de tekeningen terug te zien zijn, met ouders gedeeld worden.


Hoe zou dat kunnen uitzien?

Tijdens de lesuren worden tekeningen gemaakt die je zou willen delen. Hier kunnen we dan (samen) naar kijken en kort delen met ouders tijdens het gesprek.

Of laat ouders van thuis tekeningen meenemen. En tijdens het wachten kan er met hen naar gekeken worden. Interessant zou kunnen zijn hoe deze verschillen van de tekeningen op school.

Tijdens een open dag zouden we bijvoorbeeld een korte workshop over wat de waarde van tekeningen kunnen houden. En ouders vertellen over de bijzondere taal van tekeningen.

Organiseer je binnenkort iets dergelijks waarbij je tekeninglezen wilt toevoegen?

Abonnementen

Altijd een Expert die Met je Meekijkt!


Bij Chaya Devas vinden we dat de wereld van tekeninglezen voor iedereen toegankelijk moet zijn. Als professional wil je altijd toegang hebben tot deskundige begeleiding. Onze abonnementen zijn dé manier om altijd iemand te hebben die met je meekijkt naar tekeningen. Deze abonnementen bieden jou als professional niet alleen een uitgebreide ondersteuning bij tekeninglezen, maar ook exclusieve kortingen op onze workshops, masterclasses en tekeninglezingen. Ontdek de voordelen van onze abonnementen en verrijk je professionele reis in de boeiende wereld van tekeningen!


Abonnement Basisondersteuning
Basisondersteuning - "Inzicht in tekening Essentials"

Voordelen:

 • 10% korting op masterclasses
 • Deelname aan een exclusieve online community voor professionals om ervaringen te delen en vragen te stellen

Prijs: €9,99/maand excl. BTW

Abonnement Uitgebreide Ondersteuning
Uitgebreide Ondersteuning - "Inzicht in tekening Plus"

Voordelen:

 • Alles in het "Inzicht in tekening Essentials" pakket.
 • Je eigen Whatsappgroep waar je vragen kunt stellen
 • 5% korting op tekeninglezingen
 • 5% korting op workshops en trainingen
 • Vroege toegang tot nieuwe materiaal en inhoud

Prijs: €24,99/maand excl. BTW

Abonnement Premium Ondersteuning
Premium Ondersteuning - "Inzicht in tekening Pro"

Voordelen:

 • Alles in het "Inzicht in tekening Plus" pakket.
 • 10% korting op tekeninglezingen
 • 10% korting op workshops en trainingen
 • 15% korting op masterclasses
 • 3-Maandelijks online sessie waarbij je tekeningen kunt bespreken met een expert en andere vragen kunt stellen

Prijs: €49,99/maand excl. BTW

professionals-ontcijfertekeningen

Claim nu je gratis e-book vol tips en inzichten.

Ontdek de kracht van tekeningen!

Ontvang vijf waardevolle tips over tekeningenlezen en ontdek vijf praktische dingen om zelf aan de slag te gaan.

Hoe vraag je een tekeninglezing aan?


Als losse tekeninglezing

Stuur ons de tekening of tekeningen waarover het gaat via e-mail. Vermeld, naast wat basisgegevens als je naam en hoe we contact met je kunnen opnemen, zoveel mogelijk informatie zodat we zo goed mogelijk onze lezing kunnen aanpassen aan je vraag. Denk aan de volgende informatie als je die hebt: leeftijd, geslacht, proces van de tekenaar bij het maken, waren andere materialen aanwezig? Was er genoeg tijd? En uiteraard, vergeet niet je vraag erbij te vermelden als je die hebt.

De kosten van een losse tekeninglezing zijn € 70,- excl. BTW. We zullen binnen twee werkdagen een betaalverzoek sturen en na ontvangst betaling, gaan we starten. Mochten we nog vragen hebben, zullen we tussentijds contact met je opnemen. Na betaling gaan we aan de slag, maken een analyse en zorgen voor een korte terugkoppeling vanuit waar eventueel een gesprek voor meer details mogelijk is.


Via abonnement

Via een abonnement is bovenstaand proces niet veel anders. Stuur ons de tekening of tekeningen waarover het gaat via e-mail. Vermeld, naast wat basisgegevens als je naam en hoe we contact met je kunnen opnemen, zoveel mogelijk informatie zodat we zo goed mogelijk onze lezing kunnen aanpassen aan je vraag. Denk aan de volgende informatie als je die hebt: leeftijd, geslacht, proces van de tekenaar bij het maken, waren andere materialen aanwezig? Was er genoeg tijd? En uiteraard, vergeet niet je vraag erbij te vermelden als je die hebt. Mochten we nog vragen hebben, zullen we tussentijds contact met je opnemen.

De kosten van een tekeninglezing met abonnement zijn afhankelijk van het abonnement. Zie abonnementen Aan het eind van de maand ontvang je een factuur met het aantal aangevraagde lezingen erop.