Skip to content

Tekeninglezing: wat wordt er verteld

Een tekeninglezing aanvragen


- onbewust maar niet toevallig -

Ben je nieuwsgierig naar of misschien wel bezorgd over een tekening? We duiken er graag voor je in.

Met onze methode doorlopen we een aantal stappen voor je zodat we de tekening en de tekenaar respectvol kunnen behandelen. We vinden het belangrijk open en puur te kunnen starten en de tijd te nemen om te voelen aan de tekening - wat doet het met me? Alles te zien - elk detail te bekijken, van kleur- en lijngebruik tot onderwerpen die te zien zijn. En vervolgens te bekijken wat het zou kunnen betekenen in het geheel, welke symboliek is er te zien en wat zegt dat dan over het geheel? Dan zullen we een kort verslag daarvan maken en met je delen.

We zien het als een startpunt voor een gesprek. Het is altijd fijn om vanuit daar verdere vragen te beantwoorden en van je terug te horen wat je wel en niet herkent.


Alle tekeninglezingen worden gedaan door hiervoor opgeleide en gecertificeerde mensen. Onze kennis wordt regelmatig bijgehouden met andere trainers in verschillende vakgebieden en onder leiding van Eveline Ruitenberg van Kinderen Beter Begrijpen.

tekeningen-watkunjeermee

Claim nu je gratis e-book vol tips en inzichten.

Ontdek de kracht van tekeningen!

Een e-book vol tips, aandachtspunten en voorbeelden wat tekeningen nu ons laten zien

Hoe verloopt het aanvraagproces


Stuur de tekening(en) per e-mail:

Stuur ons de tekening of tekeningen waarover het gaat via e-mail. Vermeld, naast wat basisgegevens als je naam en hoe we contact met je kunnen opnemen, zoveel mogelijk informatie zodat we zo goed mogelijk onze lezing kunnen aanpassen aan je vraag. Denk aan de volgende informatie als je die hebt: leeftijd, geslacht, proces van de tekenaar bij het maken, waren andere materialen aanwezig? Was er genoeg tijd? En uiteraard, vergeet niet je vraag erbij te vermelden als je die hebt.


Ontvang en voldoe het betaalverzoek:

De kosten van een losse tekeninglezing zijn € 85,-. We zullen binnen twee werkdagen een betaalverzoek sturen en na ontvangst betaling, gaan we starten. Mochten we nog vragen hebben, zullen we tussentijds contact met je opnemen.


Wacht; wij gaan voor je aan de slag

Aangezien er ontzettend veel te halen is uit tekeningen en we daarin de tekenaar mee willen nemen en vooral respectvol willen zijn, kan het lezen even duren. We hanteren een doorlooptijd van maximaal twee weken.


Ontvang de uitwerking

Als we een beeld hebben van de thema's in de tekening maken we daar een kort verslagje van. Deze zullen we je mailen op het e-mailadres dat je aangegeven hebt. We zullen in dit verslag vertellen wat we zien en wat het mogelijk kan betekenen in het geheel.


Plan gesprek

Mocht je naar aanleiding van het verslag meer informatie willen of extra vragen hebben, kun je altijd nog een afspraak plannen om het samen met ons daarover te hebben. Ook als je dit niet nodig vindt, laat ons vooral even weten in hoeverre het herkenbaar is! Dat vinden we altijd super interessant en heel leerzaam.

Is er een tekening waar je vragen over hebt?