Skip to content

Workshops: Tekeningen creatief en leerzaam

Workshops: Tekeningen Lezen*


Bij Chaya Devas kun je terecht voor veel verschillende workshops waarin we je meenemen in de wondere wereld van tekeningen. Elke workshop heeft zijn eigen thema. Algemeen of op een specifieke type tekening. Daarmee houden we het overzichtelijk en zul je het meeste opsteken. De workshops Tekening Lezen zijn gericht op volwassenen en zijn geschikt voor elke groep, of dit nu in een team, op een school of in een privésetting is.

Alle workshops en masterclasses worden gegeven door hiervoor opgeleide en gecertificeerde mensen. Onze kennis wordt regelmatig bijgehouden met andere trainers in verschillende vakgebieden en onder leiding van Eveline Ruitenberg van Kinderen Beter Begrijpen.

Wil je zelf ook de online training volgen? Via de links kun je nu met korting aanmelden. bekijk overzicht


Tekeningen lezen: introductie

Een tweedelige workshop over de algemene aspecten in tekeningen, zoals bladindeling, kleur-, lijngebruik en meer


Tekeningen lezen: bomen

Een workshop waarbij we dieper ingaan op de symboliek in boomtekeningen


Tekeningen lezen: huizen

Een workshop waarbij we dieper ingaan op de symboliek in huistekeningen


Tekeningen lezen: familie

Een workshop waarbij we dieper ingaan op de symboliek in familietekeningen.


Tekeningen lezen: ik-tekeningen

Een workshop waarbij we dieper ingaan op de symboliek in zelfportretten door kinderen: 'ik'-tekeningen


Tekeningen lezen: ontwikkelingsfasen

Een workshop waarbij we dieper ingaan op de ontwikkelingsfasen die zichtbaar zijn in tekeningen van kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar.


Tekeningen lezen: KWAST

In de workshop kijken we naar de methode om tekeningen te lezen


Tekeningen lezen: bijzondere tekeningen

De workshop over tekeningen van kinderen en mensen met bijzondere omstandigheden als ziekte en bijv. ASS


* Voor alle workshops geldt, dat in overleg heel veel mogelijk is en we onze workshops helemaal kunnen richting op de groep of het individu
Tekening analyseren

Tekeninglezing: Analyse van je tekeningen

Heb je een tekening waar je vragen over hebt, of ben je gewoon nieuwsgierig naar een tekening van jezelf of kinderen? Vraag ons dan om te kijken naar de tekening. Klik hieronder op aanvragen voor de uitleg welke informatie je met je tekening(en) mee zou kunnen sturen zodat we een gerichte analyse kunnen doen.

Voor kinderen


Voor kinderen is tekenen een manier van communiceren, verwerken, ontdekken van onder andere grenzen, leren en vooral ontspannen bezig kunnen zijn. We gaan ze dus ook niet vermoeien met alle analyses en het feit dat we hun geheimtaal kennen al helemaal niet.

In de workshops voor kinderen gaan we met één of twee kinderen of in groepen tot tien, gewoon lekker bezig zijn met potlood, verf of andere materialen. Leuke en uitdagende opdrachtjes zullen ze prikkelen op het gebied van samenwerking, zelfbeeld, zelfvertrouwen, grenzen, emoties of ontwikkeling.

Ze moeten gewoon lekker bezig kunnen zijn. De workshops voor kinderen zijn dus vooral gericht op leuke maar uitdagende opdrachten die iets zullen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het kind of de groep. Blijf maar lekker onbevangen uiten in tekeningen!

Kinderen: tekenen en ontwikkelen (1-2)

Boeiende en kindgerichte opdrachten die de aandacht vestigen op aspecten zoals zelfbeeld, zelfvertrouwen, persoonlijke grenzen, emoties en ontwikkeling.


Kinderen: tekenen en ontwikkelen (groep)

Boeiende en stimulerende opdrachten zullen hun interesse wekken en zich richten op aspecten zoals samenwerking, zelfbeeld, zelfvertrouwen, persoonlijke grenzen, emoties en ontwikkeling.


tekeningen-watkunjeermee

Claim nu je gratis e-book vol tips en inzichten.

Ontdek de kracht van tekeningen!

Een e-book vol tips, aandachtspunten en voorbeelden wat tekeningen nu ons laten zien

Workshops: tekenmomenten


Naast de workshops over specifieke thema's rondom Tekeningen Lezen, organiseren we ook momenten om zonder verplichtingen tijd te kunnen maken om te tekenen en zelf weer eens lekker in een tekening te kunnen kruipen.

Als je kiest voor tekenen met opdracht, gaan we je uitdagen met leuke en speelse opdrachten, afhankelijk van de wens is dat telkens iets anders en zal het je uitdagen op verschillende aspecten zowel in het tekenen als in jezelf en/of de groep.

Voor elk Tekenmoment zal aangegeven staan of deze bedoeld is voor volwassenen of kinderen. Ze zijn geschikt voor groepen, teams, maar sluit vooral ook alleen aan in de groep die zich ook heeft aangemeld.

Tekening met (groeps)opdracht

Ga creatief aan de slag met groepsopdrachten die je uitdagen op het gebied van samenwerking en het verkennen van persoonlijke grenzen


Tekenen met opdracht

Dompel jezelf onder in tekenen met onze individuele opdrachten die je uitdagen op diverse vlakken, van het verkennen van persoonlijke grenzen tot het opbouwen van zelfvertrouwen.