Skip to content

Tekeningen: lekker creatief bezig zijn

Tekeningen: de geheimtaal in beeld

- onbewust maar niet toevallig -

Hoe lang is het geleden dat je een momentje gepakt hebt om te gaan tekenen? Even niks, even lekker bezig zijn en helemaal opgaan in het tekenen. Er zijn zoveel verschillende soorten tekeningen, van kleurplaten tot doodles, van tekeningen van hele jonge kinderen tot prachtige kunstwerken. In elke tekening leggen we een stukje van onszelf - onbewust maar niet toevallig. Het is dus logisch dat we die stukjes ook weer kunnen teruglezen als een soort geheimtaal.

Vormen, kleuren, lijnen, materiaal, verschillende onderwerpen - allemaal vertellen ze iets over jouw innerlijke belevingswereld. Bijzonder maar misschien ook wel een beetje spannend idee. Het is erg krachtig dus ook erg belangrijk er goed en respectvol mee om te gaan! Het leren over deze geheimtaal is fascinerend en kan een manier zijn om te communiceren over gevoel en innerlijk. Lees hieronder meer over hoe we je meenemen in deze beeldenwereld.

Heb je een tekening of reeks tekeningen waar je vragen over hebt? Stuur het ons voor een tekeninglezing

Masterclasses

Leer de geheime taal zelf

Tekeningen zijn zo bijzonder. Ze helpen je in verbinding te komen met de tekenaar, of dat jezelf is of een ander. We leggen altijd iets van onszelf erin. Emoties, situaties die we meemaken en verwerken door het tekenen. We vinden het daarom belangrijk om jou als professional mee te nemen in de wereld van tekeningen. Zo kun je zelf ook gaan ontdekken wat er allemaal te vinden is aan schatten.

In onze masterclasses laten we onderwerpen als ontwikkelingsfasen, verschillende typen tekeningen en nog veel meer onderwerpen aan bod komen. Zo kunnen we grotere groepen van bijvoorbeeld ouders, leerkrachten of anderen die met kinderen werken of leven en vaker tekeningen zien, bewust maken van de mogelijkheden en kansen die het biedt om kennis te hebben van de geheime wereld van tekeningen.

Alle tekeninglezingen en masterclasses worden gegeven door hiervoor opgeleide en gecertificeerde mensen. Onze kennis wordt regelmatig bijgehouden met andere trainers in verschillende vakgebieden en onder leiding van Eveline Ruitenberg van Kinderen Beter Begrijpen.

Ben je nieuwsgierig geworden, vraag ons dan gerust alle informatie over onze masterclassses De contactgegevens vind je hier: contact. Houdt ook Social Media en de website in de gaten om op de hoogte te blijven van de andere interessante weetjes en workshops die we organiseren.

Hoe zit het dan met Kindertekeningen?

- Onbewuste onbevangenheid -

"Meester, voor jou". En je krijgt tekening nummer vijf van die dag in je handen geduwd. Een tekening met hartjes en regenbogen. Op de stapel ermee dan maar. Of toch niet? Is er iets dat je kind je vertelt? Een geheimtaal in tekeningen die je zou kunnen gebruiken en inzetten in het contact met je kind?

Ja, die is er zeker. Zelfs tekeningen waar we alleen gekriebel denken te zien, kunnen ons inzicht geven in de binnenwereld van kinderen. Want wat betekenen die krabbels, kleuren, vormen? Niet alleen tekeningen met duidelijke vormen zijn te lezen. Waar wij ons makkelijk in woorden zouden kunnen uitdrukken, is dat voor kinderen vaak lastiger, voor wat voor reden dan ook. Juist bij kinderen is het dus een waardevol middel van communicatie tussen het kind en ons als volwassenen.

Daarom bieden we verschillende masterclasses om zelf kennis te maken met en te leren over tekeningen en wat we eruit halen. Erg interessant wanneer je met kinderen werkt.