Skip to content

Masterclasses: tekeningen en meer

Onze Masterclasses

- Leer de geheime taal van tekeningen -

Tekeningen zijn een heel bijzonder middel om in verbinding te kunnen komen met de kinderen in onze omgeving. Alle emoties bij het maken van de tekeningen, het verwerken van dingen die worden ervaren en die ze hebben meegemaakt, alle informatie die je erin kunt vinden, alle geheimen die je kunt leren ontsluiten. Naast de workshops waar we al deze onderwerpen en meer aan bod laten komen, bieden we deze optie in de vorm van Masterclasses ook voor grotere groepen professionals.

Ook voor onze masterclasses geldt dat deze gegeven worden door hiervoor opgeleide en gecertificeerde mensen. Onze kennis wordt regelmatig bijgehouden met andere trainers in verschillende vakgebieden.

Nieuwsgierig maar heb toch je liever de informatie in een workshops? Bekijk dan in ons overzicht van alle workshops of vraag ons naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Heb je een specifieke vraag over een tekening? Of regelmatig met ons sparren over tekeningen?

Professionals: de geheimtaal in beeld

Wie zou het moeten weten?

Onze masterclasses zijn voornamelijk gericht op leerkrachten, medewerkers van kinderopvang, naschoolse opvang, studiebegeleiding, gezondheidszorg en alle anderen die met onze jeugd werken en vaker tekeningen zien. Zo kunnen we grotere groepen tegelijk bereiken met de mogelijkheden en kansen die het biedt om met deze kennis van de geheime wereld van tekeningen, in verbinding te komen met onze kids.

Waarom zou je dit moeten weten?

Misschien heb je het wel eens meegemaakt, dat je het gevoel hebt dat er iets is, maar dat niet kunt achterhalen. Het kind laat misschien gedrag zien die je niet kunt plaatsen of als je vraagt wat er is, komt er geen antwoord of alles is prima. Misschien kan hij het je niet vertellen, mag het niet? Heeft hij de woorden niet om te omschrijven wat er is, of in hem speelt?

Hoe werkt het?

In onze masterclasses laten we allerlei onderwerpen aan bod komen zodat je telkens praktische informatie krijgt die je zelf kunt gebruiken. Desgewenst, komen we op locatie en nemen je als professional of ouders* mee in een onderwerp rondom tekeningen, waar behoefte, kan er ruimte worden ingepland voor specifieke vragen.


* Denk bijvoorbeeld ook aan ouderavonden.

Zelf leren tekeningen te begrijpen?


Masterclasses: tekeningen

Geheimtaal ontrafeld


Tekeningen lezen: introductie

Een masterclass over de algemene aspecten in tekeningen, zoals bladindeling, kleur-, lijngebruik en meer


Tekeningen lezen: bomen

Een masterclass over de algemene aspecten in tekeningen, zoals bladindeling, kleur-, lijngebruik en meer


Tekeningen lezen: huizen

Een masterclass over de algemene aspecten in tekeningen, zoals bladindeling, kleur-, lijngebruik en meerTrainingen: jongeren

voorbereiden op het leven


Seksuele gezondheid

Binnen deze training leren jongeren de do’s en dont’s als het gaat om seks. De thema’s anticonceptie en SOA worden uitgebreid besproken.


Grenzen en behoeftes

Weet jij eigenlijk wel wat je wel en niet fijn vindt? Binnen deze training leren jongeren hun eigen grenzen kennen. Daarnaast leren ze hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en de grenzen van anderen kunnen respecteren.


Mindfulness voor jongeren

De pubertijd is voor veel jongeren een turbulente periode. Vaak hebben jongeren last van onprettige gedachtes of emoties. Deze training leert jongeren om op een gezonde manier om te gaan met gedachtes en emoties.


professionals-ontcijfertekeningen

Claim nu je gratis e-book vol tips en inzichten.

Ontdek de kracht van tekeningen!

Ontvang vijf waardevolle tips over tekeningenlezen en ontdek vijf praktische dingen om zelf aan de slag te gaan.

Online cursus

Kindertekeningen Lezen en Begrijpen


Wil je zelf ook de volledige cursus volgen? De kennis opdoen over alle aspecten van tekeningen, maar vooral ook hoe je ze kunt lezen? De methode leren waarop je respectvol en volledig kunt zijn in je lezingen van tekeningen?

De cursus kun je online en op je eigen tempo volgen. Het blijft beschikbaar en je kunt altijd terugkijken als je een onderwerp even opnieuw wilt doornemen. Om het certificaat te ontvangen, maak je alle opdrachten in de modules en stuur je deze in naar het e-mailadres dat aangegeven staat in de cursus. Een gecertificeerd Licentietrainer zal je opdrachten dan doornemen en van commentaar voorzien.

Vraag je online cursus Kindertekeningen Lezen en Begrijpen van Kinderenbeterbegrijpen nu aan met korting via onderstaande knop! Stuur ons dan een aanmeldingsbewijs, je adresgegevens en ontvang een tekenpakket cadeau.

Je toegang aanvragen

Online cursus

Spel Beter Begrijpen


Wil je zelf ook de volledige cursus volgen? De kennis opdoen over alle aspecten van spel en beeldentaal?

De cursus kun je online en op je eigen tempo volgen. Het blijft beschikbaar en je kunt altijd terugkijken als je een onderwerp even opnieuw wilt doornemen. Om het certificaat te ontvangen, maak je alle opdrachten in de modules en stuur je deze in naar het e-mailadres dat aangegeven staat in de cursus. Een gecertificeerd Licentietrainer zal je opdrachten dan doornemen en van commentaar voorzien.

Vraag je online cursus Spel Beter Begrijpen van Kinderenbeterbegrijpen nu aan met korting via onderstaande knop! Stuur ons dan een aanmeldingsbewijs, je adresgegevens en ontvang een tekenpakket cadeau.

Je toegang aanvragen

Tekenboek Tekenboek

Hét tekendagboek voor de niet-praters onder ons


Het is een fysiek tekendagboek, bestaande uit 90 pagina's. Met zijn stevige buitenkant van kraftpapier en dikkere vellen dan gemiddeld kan het wel wat hebben. Het is gebonden middels een spiraal zodat het helemaal open kan liggen. Met 90 pagina's kan jouw kind drie maanden lang iedere dag tekenen in het Tekendagboek. Prikkels verwerken, door de dag heen leven, op een rustig moment. **Naar verwachting valt het boek binnen twee weken op jouw deurmat. Ben je coach of therapeut en bestel je er 5 of meer? Dan ontvang je bij iedere 5 stuks een gratis exemplaar. Dit gratis exemplaar wordt niet weergegeven op de factuur, maar wordt achter de schermen automatisch toegevoegd. Je hoeft hier niets voor te doen.

Vraag je exemplaar van Hét tekendagboek voor de niet-praters onder ons van Kinderenbeterbegrijpen nu aan met korting via onderstaande knop!

Je exemplaar aanvragen